Esittelyssä hankkeen projektipäällikkö

13.03.2023

Kävimme pari viikkoa sitten sitten keskustelua tiimin kanssa blogeista ja siinä tuli puheeksi, ettei minusta ole tehty blogia työtehtävän muutoksen jälkeen. Hups, ei tosiaan olekaan mutta tässä blogi nyt tulee 😊

Reilu vuosi sitten aloitin hankkeessa työvalmentajana ja vanhoista blogiteksteistä löytyy lyhyt kuvaus minusta. Viime kesänä työnkuvani muuttui ja olen siitä lähtien työskennellyt hankkeen projektipäällikkönä.

Hankkeessa työskentely on ollut ja on edelleen mielenkiintoista, vauhdikasta ja opettavaista. Hankkeessamme työskentelee minun lisäkseni projektityöntekijä Pauliina ja vertaisohjaaja Sanna. Työvalmentaja opiskelija Elli ja sosionomi opiskelija Henna ovat olleet suorittamassa opintoihinsa liittyviä liittyviä harjoittelujaan hankkeessamme. Opiskelijoiden perehdyttäminen on ollut itselleni täysin uutta, mutta kivasti on sujunut ja hyvää oppia olen saanut! 

Aloitin joulukuussa 2022 lähiesimiestyön ammattitutkinnon suorittamisen Taitotalossa. Opiskelu on sujunut mukavasti töiden ohessa. Opintojen parasta antia on tähän asti ollut lähiopetus päivät, jolloin olen saanut keskustella eri puolelta Suomea kotoisin olevien opiskelijoiden kanssa millaista on olla lähiesimies uran alkutaipaleella. 

Päivät ja viikot ovat hyvin erilaisia ja kalenteri voi mennä uusiksi viikon aikana useastikin. Työpäivien sisältö vaihtelee suuresti. Työpäiväni voi pitää sisällään kokouksia, asiakastyötä, verkostoitumista, ruokaryhmän vetämistä, hankkeen suunnittelua vai vaikkapa pyykinpesua asukkaan kanssa. Työn parasta antia ovat kohtaamiset ihmisten kanssa.

Koen, ettei tällaista hanketta voi luotsata, ellei ole positiivista ja rohkeaa kehittäjäasennetta. Kun on lähes joka viikko uuden oppimisen edessä ja välillä epämukavuusalueella niin parhaiten niistä pääse yli, kun hymyilee, ottaa opiksi ja jatkaa eteenpäin. Epäonnistumisen pelko ja siihen liittyvä häpeä on hyvä oppia ylittämään, sillä pelko estää yrittämisen. Ilman yrittämistä puolestaan uudet tärkeät ideat jäävät löytämättä. Hankkeessa kehitämme ja toteutamme uudenlaista työmallia, joten ideointi on tärkeää!

Työn ja yksityisen elämän tasapaino on tärkeää. Hanketyö vie helposti mukanaan! Lataan akkuni luonnossa, musiikin kuuntelulla, vesijuoksulla ja lukemisella. 

Kuvassa olen lähimetsässä nauttimassa luonnon rauhasta.

Aurinkoista kevään odotusta!

-Anne-