Esittelyssä hankkeen uusi projektityöntekijä

01.09.2023

Olen Jaana Jäntti, Työtä kohti -hankkeen uusi projektityöntekijä. Koulutukseltani olen sosionomi ja työhönvalmentaja, mutta ensimmäinen ammattini oli HSO-sihteeri. Vuonna 2007 "hyppäsinkin" sosiaalialalle täysin muista tehtävistä. Sitä hyppyä en ole kyllä katunut. Työ ihmisten parissa on ollut nämä vuodet mielekästä. Pisimpään olen työskennellyt kehitysvammapuolella, mutta kokemusta on myös työllistämishankkeista. Työtä kohti -hankkeeseen siirryin Suoja-Pirtin sosionomin tehtävästä, jossa ehdin toimia vajaan vuoden verran.

Uskon työn ja tekemisen kuntouttavaan voimaan. Olen nähnyt, miten mielekäs, sopiva tehtävä, saa tekijän ryhdin suoristumaan ja ilmeen kirkastumaan. Perusasiat - vastuun kantaminen, uuden oppiminen ja porukkaan kuuluminen - tuovat elämään iloa ja merkitystä. Sen olen myös omalla työpolullani henkilökohtaisesti kokenut.

Tässä hankkeessa toivonkin voivani etsiä yhdessä asiakkaiden kanssa heidän polkujaan kohti aktiivista toimijuutta ja arjen mielekkyyttä. Mitkä tekijät sitä kulkua kenties haittaavat ja hidastavat? Mikä kenties houkuttelisi eteenpäin? Miten rohkaista uusiin, erilaisiin valintoihin? Näillä mietteillä haluan lähteä tähän kehittämistyöhön ja odotan uutta mielenkiinnolla!