Esittelyssä Kotkankadun huoltokoti

21.02.2022

Työtä kohti -hanketta toteutetaan Kotkankadun huoltokodissa. Kotkankadun huoltokoti, tuttavallisemmin Kotkis, on Helsingin Alppilassa sijaitseva 23- paikkainen päihdehuollon palveluasumista tarjoava yksikkö. Yksikköön hakeudutaan Helsingin kaupungin päihdepoliklinikoiden kautta.

Yksikön toiminnan lähtökohtana on tukea asukasta päihteettömyyteen ja auttaa löytämään pysyvä asumismuoto itselleen. Jokaisen uuden asukkaan kanssa laaditaan kuntoutussuunnitelma, jossa määritellään tarkemmin asumisen yksilölliset tavoitteet sekä kartoitetaan asukkaan tuen tarpeet. Kuntoutussuunnitelman laatiminen ja säännöllinen päivittäminen toteutuvat yhdessä asukkaan oman vastuutyöntekijän kanssa. Yksikössä on tarjolla sekä yksilö- että ryhmämuotoista kuntoutusta. Asukkailla on myös mahdollisuus omien voimavarojensa ja kiinnostuksen kohteidensa puitteissa osallistua talon arkiaskareisiin esimerkiksi pihatöiden tai yhteisten tilojen siivoamisen muodossa. 

Koska henkilökuntaa on paikalla ympärivuorokautisesti, aina löytyy joku, jota voi käydä nykäisemässä hihasta.

Jokaisella yksikön asukkaalla on oma huone, minkä lisäksi asukkailla on käytössään yhteisiä vapaa-ajan tiloja, joissa on mahdollisuus mm. television katseluun, tietokoneen käyttöön sekä pieniin nikkarointitöihin tai vaikkapa lautapelien pelailuun. 

Kotkankadun huoltokodissa työskentelee moniammatillinen tiimi, johon kuuluu lähihoitajia, sosionomi, yhteisöpedagogi, sairaanhoitaja, laitoshuoltaja sekä keittiöhenkilökuntaa. Henkilökuntaa on paikalla ympärivuorokautisesti, joten aina löytyy joku, jota voi juttuseuraa kaivatessaan käydä nykäisemässä hihasta.