Esittelyssä sosionomi opiskelija Henna

16.01.2023

Olen Henna, kolmannen vuoden sosionomiopiskelija Diakonia-ammattikorkeakoulusta. Tavoitteenani on valmistua toukokuussa 2023. Innolla odotan kolmen kuukauden harjoittelujaksoa Työtä kohti -hankkeessa. Hanke ei ole minulle ihan vieras. Ollessani viime syksynä mielenterveys- ja päihdetyön suuntaavassa harjoittelussa Suoja-Pirtin asumisyksiköissä, kävin myös piipahtamassa hankkeessa muutaman viikon. Hankkeessa oli jo silloin hyvä tekemisen meininki ja kannustava ilmapiiri. Silloin hankekärpänen puraisi ja innostuin hanketyöstä. 

Aikaisempi tietämykseni hanketyöstä oli koulussa käyty kurssi siihen liittyen ja sanotaanko näin, että käsitykseni hanketyöstä oli hieman erilainen. On ollut kiva tulla paikkaan, joka on jo ennestään tuttu. Nyt minulle ei mene tiettyä aikaa paikkaan tutustumiseen ja mukaan pääsyyn. Osa hankkeen työntekijöistä ovat vaihtuneet viime kerrastani, mutta silti minut on otettu hyvin vastaan.

Ensimmäinen viikko on jo takana, ja jo nyt olen päässyt haastamaan ja kehittämään itseäni. Olen päässyt muun muassa päivittämään ja keksimään esitteitä, tiivistämään pöytäraporttia ja suunnittelemaan hankkeelle ryhmätoimintaa. Välillä ruoka- ja jaloittelutaukojen välissä olen päässyt juttelemaan Suoja-Pirtin työntekijöiden ja asukkaiden kanssa. Vaikka tämän harjoittelun tarkoituksena ei ole enää asiakastyö, ovat kohtaamiset olleet mielestäni piristäviä ja arvokkaita. Vapaa-ajallani olen pitkälti omissa oloissa viihtyvä luonnossa hengailija. Pääsen paljon sosialisoitumaan harjoittelussa sekä työssäni lastensuojelussa, joten itsekseen oleminen on minulle sopiva vastapaino. Lisäksi kesällä tykkään pyöräillä ja geokätköily on ollut jo pitkään tärkeä ajanviete. Talvisin tulee usein käytyä lumilautailemassa ympäri Suomea. Vaikka viihdyn vapaa-ajalla paljon omissa oloissani, välillä kavereiden kesken peli-illat, kävelyt, kirpparikierrokset sekä syömässä käyminen antavat itselleni paljon virtaa.