Korttikoulutuksista lisää potkua työnhakuun

10.01.2023

Oletko koskaan kuullut korttikoulutuksista? Monikaan ei ole. Siksipä läksimme kertomaan näistä ihan livenä, mutta ajattelimme myös valaista näistä näin blogissa.

Korttikoulutuksia on erilaisia ja ne soveltuvat erilaisiin ammattialoihin. Esimerkiksi hygieniapassin vaatii ravitsemusala, kuten kokki tai kahvilatyöntekijä. Alla tarkemmin eri vaihtoehdoista. Näistä korteista ihan jokainen on erinomainen lisä työhakemukseen.

---------

Hygieniapassi

Tarvitaan jos aiot työskennellä ravintolassa, kahvilassa, elintarvikemyymälässä, kuten kaupassa vaikkapa kalatiskillä, leipomossa taikka elintarviketehtaassa. Kortti on voimassa toistaiseksi.

Työturvallisuuskortti

Teollisuus-, rakennus- ja turvallisuusalalla tarvittava kortti. Kortti on voimassa 5 vuotta.

Tulityökortti

Mm. Hitsari tarvitsee tätä. Monessa muussakin yrityksessä, kuten vaikka lukkoliikkeissä tätä voidaan vaatia työn laadusta riippuen. Kortti on voimassa 5 vuotta.

Ensiapu EA1

Ensiapukoulutus on erittäin hyödyllinen missä tahansa. Työpaikoilla tulee lain mukaan olla 5% työntekijöistä EA1 koulutettuja. Tämä kannattaa siis suorittaa. Tämä on hyvä lisä tyähakemukseen mihin tahansa työpaikkaan haettaessa. Kortti on voimassa 3 vuotta.

---------

Koulutuksia järjestää moni taho, mutta työtön työnhakija saa koulutukset ilmaiseksi esimerkiksi Stadin ammattiopistolla. Muutoin maksullisia koulutuksia järjestetään mm. Safeco Oy (työturvallisuuskortti), koulutuskeskus (tulityö-, ensiapu- ja työturvallisuuskortti), Suomen ensiapukoulutus (mm. Työturvallisuus-, ensiapukortti).

Miksipä ei siis lähtisi tavoittelemaan näistä korteista jotakin, joka liippaa lähinnä sydäntä. Ajattele, jos sinulla on EA1 koulutus, on sinulla jo enemmän kuin monella muulla ja se vaikuttaa varmasti positiivisesti työn saamiseen.