Blogi

Suoja-Pirtti ry:n ylläpitämässä päihteettömässä Leppävaaran asumispalveluyksikössä on 28 asukaspaikkaa. Yksikkö sijaitsee kerrostalon kahdessa ylimmäisessä kerroksessa Sellon kauppakeskusta vastapäätä.

Petteri oli 45-vuotias kirvesmies, kun hän pikkuhiljaa sairastui tärinätautiin, eikä kyennyt enää käyttämään työkaluja. Hän ei pystynyt jatkamaan työssään, vaan hänen oli mietittävä, missä ammatissa hän pystyy työskentelemään taudistaan huolimatta. Petteri koki, että haluaa työllistyä nopeasti, jolloin vaihtoehtoina olivat myyntityö, siivousala tai...

Työtä kohti -hanketta toteutetaan Kotkankadun huoltokodissa. Kotkankadun huoltokoti, tuttavallisemmin Kotkis, on Helsingin Alppilassa sijaitseva 23- paikkainen päihdehuollon palveluasumista tarjoava yksikkö. Yksikköön hakeudutaan Helsingin kaupungin päihdepoliklinikoiden kautta.

Takuusäätiö on voittoa tavoittelematon sosiaalialan järjestö, joka ehkäisee ja ratkaisee kotitalouksien talous- ja velkaongelmia. Takuusäätiö toimii valtakunnallisesti ja palvelumme ihmisille ovat maksuttomia.

Työtä kohti -hanketta toteutetaan asunnottomien asumispalveluyksiköissä. Aluksi kartoitamme asiakkaita Suoja-Pirtti ry:n yksiköissä sekä Helsingin Kaupungin Kulosaaren asuinyhteisössä.

Hankkeessa työskentelee työparina projektivastaava Karissa ja projektityöntekijä Anne. Hanke on STEA:n rahoittama ja toimii Suoja-Pirtti Ry:n hallinnoimana. Hankkeen päämaja sijaitsee Suoja-Pirtti ry:n Rukkilan asumisyhteisössä.